About me

I am a book addict. I cannot even deny it and I want no cure. Cultivating love and passion for reading

28 martie 2015

Regii blestemaţi de Maurice Druon - Sălbatic, senzual, plin de viaţă, bogat documentat..., printre cele mai bune romane istorice.

Crime, războaie şi trădări, minciuni şi senzualitate, prăbuşirea unei mari dinastii şi intrigile politice care au influenţat decisiv istoria Franţei.

"Regii blestemaţi are de toate: regi de fier şi regine sugrumate, războaie şi trădări, minciuni şi senzualitate, înşelătorii, rivalităţi de familie, blestemul cavalerilor templieri, bebeluşi schimbaţi la naştere, femei-lup, prăbuşirea unei mari dinastii, iar toate acestea (sau mare parte din ele) sunt luate direct din paginile de istorie. Şi, credeţi-mă, familiile Stark şi Lannister nu sunt mai interesante decât Capeţienii şi Plantageneţii. Fie că eşti pasionat de istorie sau de literatura fantasy, nu vei putea lăsa din mână romanele lui Druon: este Urzeala tronurilor în original."      (George R.R. Martin)

Regii blestemaţi. Regele de fier (vol. 1) - Maurice Druon„Blestemaţi! Blestemaţi! Blestemaţi fiţi cu toţii până la a treisprezecea spiţă a neamurilor voastre!“
Hotărât să pună mâna pe bogăţiile puternicilor cavaleri templieri, regele Filip al IV-lea îl condamnă la moarte prin arderea pe rug pe Jacques de Molay, marele maestru al Ordinului Templierilor. 
Dar acesta moare aruncând un îngrozitor blestem asupra regelui, a papei şi a mai-marilor regatului, iar din acel moment pare că toate nenorocirile se abat asupra Franţei...

Regii blestemaţi. Regina sugrumată (vol. 2) - Maurice Druon


Filip al IV-lea a murit, iar la tron îi urmează un rege slab, Ludovic al X-lea Arţăgosul, a cărui soţie este închisă pentru adulter. Ludovic nu are moştenitor şi nici nu se poate recăsători atât timp cât Margareta este în viaţă. 
În vreme ce creştinătatea aşteaptă alegerea unui nou papă, iar poporul moare de foame, rivalităţile, intrigile şi comploturile sfâşie curtea Franţei şi îi conduc pe nobili, prelaţi, bancheri şi pe rege însuşi într-un impas din care nu vor putea ieşi decât prin crimă…

Regii blestemaţi. Otrăvurile coroanei (vol. 3) - Maurice Druon

După ce a pus să-i fie ucisă prima soție, Ludovic al X-lea Arțăgosul se căsătorește cu frumoasa și cucernica prințesă Clémence a Ungariei. Viitorul coroanei pare în sfârșit asigurat, iar onoarea regelui, reparată. 
Un război dezastruos împotriva flamanzilor, ambițiile puternicilor nobili și incapacitatea regelui de a guverna amenință însă stabilitatea regatului. În cele din urmă, nimeni nu este imun la otravă… Pentru prima dată după trei sute de ani, un rege al Franței moare fără a lăsa un moștenitor de sex masculin.

Regii blestemați. Legea bărbaților (vol. 4) - Maurice Druon  Ludovic al X-lea tocmai a murit, otrăvit de Mahaut d’Artois. Planul ei este simplu: să-i pregătească drumul spre tron ginerelui său Filip. Dar mai are de depăşit un obstacol, copilul nenăscut al reginei Clémence. Confruntat cu o ţară cuprinsă de revolte şi cu nobili nesupuşi, cu un conclav de cardinali care amână la nesfârşit alegerea unui papă şi cu încă doi pretendenţi la rolul de regent, Filip trebuie să folosească toate mijloacele necesare pentru a salva Franţa de la anarhie. Totuşi, cât de departe va fi dispus să meargă pentru a deveni rege?

Regii blestemaţi. Lupoaica Franţei (vol. 5) - Maurice Druon
O evadare din Turnul Londrei. O revoltă condusă de o regină pentru a-și alunga de pe tron propriul soț. O crimă atroce săvârșită asupra unui suveran. Întemnițat de Eduard al II-lea al Angliei, Roger Mortimer evadează, găsind adăpost și sprijin în Franța. 
Isabella, soția regelui, i se alătură, iar povestea de dragoste dintre lupoaica Franței și conducătorul baronilor englezi rebeli va pecetlui soarta acestuia din urmă. Se pare că fiica Regelui de Fier a dus peste Canalul Mânecii blestemul templierilor...


Regii blestemaţi. Crinul şi leul (vol. 6) - Maurice DruonCarol al IV-lea tocmai a murit, iar odată cu dispariția lui dinastia capețiană se stinge, împlinind astfel blestemul templierilor. Deschizându-i calea spre tron vărului său Filip, din dinastia de Valois, Robert d’Artois se așteaptă să primească în schimb pământurile familiei sale, pentru care nu s-a dat în lături nici de la realizarea de falsuri, nici de la sperjur sau crimă. 

Dar trădările sunt departe de a se fi terminat, iar contele Robert este nevoit să fugă din țară și să ceară adăpost în Anglia. Săbiile se ascut iar, leul se trezește, și un nou pretendent la tron amenință încă o dată Franța... 

"Sălbatic, senzual, plin de viaţă, bogat documentat..., printre cele mai bune romane istorice."      (The Times Literary Supplement)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...