About me

I am a book addict. I cannot even deny it and I want no cure. Cultivating love and passion for reading

11 noiembrie 2013

Esti pregatit pentru GAUDEAMUS? Sâmbătă, 23 noiembrie 2013, ora 15.00 te asteapta o...

Lansare de carte

Editura Trei şi Ambasada Finlandei în România vă invită la evenimentul de lansare a cărţii: 
Tămăduitorul
de Antti Tuomainen

Sâmbătă, 23 noiembrie 2013, ora 15.00
Pavilionul Central Romexpo, în cadrul Târgului Gaudeamus 2013, la standul Invitatului de onoare (nivel 0.00, stand 3)

Alături de autor se vor afla:
ES Dna. Ulla Väistö, Ambasadorul Finlandei în România
Magdalena Mărculescu, director editorial Editura Trei




DESCRIERE
"Tămăduitorul"
Traducere de Laura Karsch

O poveste despre supraviețuire, loialitate și puterea voinței


Cu două zile înainte de Crăciun, locuitorii din Helsinki se zbat să supraviețuiască schimbărilor climaterice catastrofale. Ploaia parcă nu se mai oprește, tunelele metroului sunt inundate, mașini abandonate ard în flăcări pe străzi, iar autoritățile lansează avertizări de epidemii.
Într-o atmosferă apocaliptică, de sfârșit de lume, un bărbat își caută soția dispărută. Tapani Lehtinen, unul dintre puținii oameni dispuși să mai trăiască în oraș, se angajează într-o căutare frenetică.

Pe măsură ce avansează în cercetările lui, Tapani descoperă din ce în ce mai multe secrete din trecutul Johannei. Secrete care sunt legate chiar de crima pe care aceasta o investiga.

„În thrillerul distopic al lui Antti Tuomainen, povestea de dragoste, dezastrul climateric și crima politică se împletesc într-o scriitură densă și matură, din care răzbate atmosfera întunecată a ținuturilor nordice." – Weekendavisen (Danemarca)


„Încărcat de suspans și stranietate, romanul lui Tuomainen îți taie răsuflarea. Dominat de teamă și fascinație totodată, nu te poți opri din citit." – Turun Sanomat (Finlanda)


„Stilul limpede și precis, precum și dialogul alert ale lui Tuomainen îl plasează în cea mai bună tradiție a romanului noir. Intensitatea atât a intrigii, cât și a narațiunii amplifică realismul aspru al stilului său." (Motivația acordării distincției The Clue Award pentru Cel mai bun roman polițist finlandez din 2011)



„Primise primul e-mail imediat după ce fusese ucisă familia aceea din Tapiola. Tămăduitorul, un simplu pseudonim, își asumase răspunderea pentru crimă. În acel e-mail îi explicase Johannei că el se răzbună în numele simplilor cetățeni, susținuse că este ultima voce a adevărului într-o lume sortită pieirii, că este Tămăduitorul unui Pământ măcinat de boli. Și de aceea îl ucisese pe industriașul acela împreună cu familia sa. Și de aceea va continua să-i ucidă pe toți cei care, după spusele lui, provocaseră schimbările climaterice tot mai accentuate." – Antti Tuomainen, Tămăduitorul

Presa finlandeză a caracterizat Tămăduitorul – povestea unui scriitor care își caută cu disperare soția într-un Helsinki post-apocaliptic – drept "un roman pe care nu-l lași din mână". Adresând o provocare rețetei scandinave de a scrie romane polițiste, Tuomainen lucrează la cel de-al patrulea roman al său. 

 Antti Tuomainen


Scriitorul finlandez Antti Tuomainen, născut în 1971, a fost un copywriter apreciat în industria publicității înainte de a-și face debutul literar, în 2007, ca autor de romane polițiste. Doi ani mai târziu, îi apărea cartea Păzitorul fratelui meu, care a fost primită foarte bine de critică.
Al treilea roman al lui Tuomainen, Tămăduitorul, a fost răsplătit cu The Clue Award pentru Cel mai bun roman polițist finlandez din 2011. Astfel s-a născut o voce nouă și extrem de convingătoare a genului noir și polițist.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...