About me

I am a book addict. I cannot even deny it and I want no cure. Cultivating love and passion for reading

22 iunie 2013

Literary Birthday - 22 June - Dan Brown


Opera unui geniu. Dan Brown e unul dintre cei mai buni, cei mai inteligenţi scriitori." - Nelson DeMille

Dan Brown  este un autor american de thrillere de senzație, după ce a avut diverse ocupații (compozitor de cântece și profesor de limbă engleză, sau mai precis de simbologie). Brown este interesat de criptografie, chei și coduri, care sunt o temă recurentă în poveștile sale. Până în prezent, cărțile sale au fost traduse în peste 40 de limbi.

Primele trei romane ale lui Brown au avut puțin succes, cu mai puțin de 10.000 de copii fiecare, dar cel de-al patrulea, Codul lui Da Vinci, a devenit un besteseller răsunător, intrând în topul de la New York Times Best Seller list în prima săptămână după ce a fost publicată, în 2003. Acum, este considerată ca fiind una dintre cele mai cunoscute/populare cărți din toate timpurile, cu 60,5 milioane copii vândute în toată lumea până în anul 2006. Succesul acesteia a ajutat la creșterea vânzărilor cărților lui Brown publicate înainte de aceasta. În 2004, toate cele patru romane erau în New York Times list în aceeași săptămână, iar în 2005, se afla printre cei mai influenți 100 de oameni ai anului, în topul realizat de revista Times. 
In anul 2006 , Dan Brown lanseaza un al doilea bestseller Îngeri și Demoni. Tot  atunci lanseaza si al treilea bestseller Simbolul Pierdut. In 2012 va aparea si un film dupa aceasta carte.

Cartile lui Dan Brown le gasiti la libraria online Libris, atat in limba romana, cat si in original.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...