About me

I am a book addict. I cannot even deny it and I want no cure. Cultivating love and passion for reading

28 octombrie 2012

Late Post: In my mailbox


Descriere

Ne aflam in Barcelona anului 1945. Intr-o dimineata cetoasa, domnul Sempere, proprietar al unui anticariat din inima orasului vechi, isi duce fiul, Daniel, la Cimitirul Cartilor Uitate, o cladire impunatoare, veche si sumbra, plina de volume ale unor autori necunoscuti sau uitati, carti aduse de oameni care au tinut sa le fereasca de parasire, de indiferenta sau de disparitie. 

Potrivit traditiei, cine intra pentru prima oara trebuie sa adopte o carte. Dintre miile de tomuri prezente, Daniel se simte atras deUmbra vintuluide Julian Carax, un roman misterios pe care, ajuns acasa, il citeste in aceeasi noapte dintr-o suflare. 

In anii urmatori, Daniel se pomeneste implicat intr-o serie de intrigi si de crime, trecind prin numeroase primejdii pentru a salva cartea de anumite persoane. In acelasi timp, el se lanseaza in cercetarea amanuntita a biografiei autorului, cel putin la fel de enigmatica si de stranie ca si romanele sale.

Romanul Umbra vintului(2001) a figurat ca finalist la premiul pentru roman Fernando Lara(2001) si la Premiul Llibreter(2002) si a fost desemnata cea mai buna carte a anului 2002 de cititorii revisteiLa Vanguardia. Bestseller international,Umbra vintului a cunoscut peste douazeci de editii in Spania, unde a depasit un milion de exemplare vindute, si a fost tradus in cincizeci de tari. In anul 2004, romanul Umbra vintului a fost distins, in Franta, cu prestigiosul Prix du Meilleur Livre Étranger.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...