About me

I am a book addict. I cannot even deny it and I want no cure. Cultivating love and passion for reading

29 august 2012

O carte pe zi - Ciobit. Interviuri cu Maia Morgenstern

Astazi la  O carte pe zi am ales  un volum din categoria Biografii, Memorii Jurnale de la libraria online, Libris, pentru ca sunt o mare admiratoare a actritei si omului Maia Morgensten. Constat cu surprindere ca o astfel de carte complexa despre un om-artist modest, dar constient de valoarea lui se cerea pe piata de cultura din Romania.

Lucrarea de fata are un caracter special: este mai mult decât o suita de interviuri cu o mare artista, mai mult decât amintiri sau dezvaluiri despre Viata si Scena sau... atitudinile si convingerile unui om serios, inteligent si interesat de probleme sociale, civice... este mai mult decât o sueta!  

În realitate, este toate astea la un loc, caci Maia Morgenstern este un gânditor, este un om comunicativ, pasionat, sensibil, avid de cunoastere... un om vesel... O femeie, o mama si o actrita distinsa, iubindu-si etnia - iudaica -, dar respectând si fiind profund atasata de elementul românesc. 

În carte, Maia Morgenstern vorbeste despre colegii de scena si film, despre regizori, despre spectacole si repetitii, despre lecturi interesante, aparitii TV, concerte, turnee... despre familie, despre prima iubire... ca si despre antisemitism, socialism si democratie, discriminare... 


Stilul cartii este cumva în contrapunct pentru ca s-a respectat stilul alert, dar si contradictoriu, uneori, cu repetitii, întreruperi, reveniri, adaugiri... stilul cu semn de om ales al Maiei Morgenstern... Lectura cartii va face cunostinta cu un om-artist modest, dar constient de valoarea lui, cu principiile sale de viata, care înseamna frumusete morala în primul rând... si umor...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...